Politică Prima pagina

Liviu Dragnea susţine că referendumul n-a fost o campanie asumată de partid

Publicat de Grigore Bogdan
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu va exista o analiză în PSD privind prezenţa la referendum, deoarece nu a fost o campanie asumată de partid, subliniind că ar fi nevoie de un referendum fără prag pentru ca rezultatul să fie cu adevărat voinţa majorităţii, informeaza Mediafax.

„Nu trebuie să o justific eu (n.r.: prezenţa la vot). Am văzut tot felul de analize făcute de bună-credinţă, de rea-credinţă. Sunt câteva constatări. Noi stăm agăţaţi de un număr ipotetic de oameni care ar putea să fie prezenţi la referendum în România. Toţi ştiu că sunt milioane de români în străinătate. Boicotul pe care îl aplică la referendum. Eu am spus de-a lungul anilor, în momentul în care ar fi un referendum fără prag ar veni mai mulţi la vot, pentru că ar vota cei care sunt împotriva”, a declarat Liviu Dragnea.

„S-a spus că este referendumul meu, al PSD. Până la urmă a fost o voinţă de participare de 4 milioane de români, alţii au boicotat, ăsta e rezultatul şi mergem înainte. Nu putem face o analiză în interiorul PSD, pentru că nu au fost nişte alegeri la care să fi participat PSD. Am spus că PSD nu face campanie, ci doar o campanie de informare. Lucru pe care l-a făcut”, a mai spus liderul PSD.

Lidrul PSD a mai spus, legat de declaratiile purtătorului de cuvânt al BOR, ca se abţine să dea un răspuns.

”Eu sunt un om creştin-ortodox şi sunt un om religios, nu practicant. Sunt şi foarte respectuos. Cu foarte mare greutate mă abţin să dau un răspuns, pentru că sunt respectuos”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat ce părere are de afirmaţiile purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Lasa un comentariu