Panorama Turism

Locuri unde dacă te cazezi te simți din basme

Publicat de Diana F
Cine își dorește să evadeze într-o poveste se poate caza într-un castel. Jurnaliști de la CNN au întocmit un clasament al hotelurilor care par a fi transmise din basme.

Cei care își doresc să se simtă prinţi și prințese pentru câteva zile pot merge în Irlanda, la Ashford Castle. A fost construit încă în secolul 13, dar peste ani a fost transformat într-un hotel de lux, unde clienții se pot răsfăța într-un salon SPA și se pot bucura de un cinematograf doar pentru ei. Curtea castelului arată exact ca acum câteva sute de ani.

Al doilea în clasament este Hôtel de la Cité, construit în 1909. Cei care l-au transformat în hotel au păstrat atmosfera de epocă. Clienții pot admira întregul oraș Carcassonne de la balcoane, pot bea un pahar de vin într-un bar – bibliotecă şi se pot delecta cu muzică live.

Podiumul este completat de Castello di Monterone din Italia. Dintr-un conac ridicat în secolul 11, acesta a devenit unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Italia. Clienții pot admira o grădină imensă cu 20 de specii de trandafiri.

În clasament intră 15 castele, cele mai multe fiind din Statele Unite, Germania și Marea Britanie.

Printre cele mai impresionante se numără o construcţie din India, Neemrana Fort-Palace, ridicată în 1464.

Lasa un comentariu