Finante & Afaceri

Lovitură pentru fostul procuror-şef DNA! Andreea Cosma a depus la Parchetul General noi documente care susţin acuzaţiile lui Ghiţă la adresa lui Kovesi

Publicat de Grigore Bogdan
Andreea Cosma a depus, in aceasta dimineaţă la sediul Parchetului General, documente care sustin denunţul pe care l-a facut, la un post tv, omul de afaceri Sebastian Ghiţă impotriva fostului procuror-şef DNA Laura Codruţa Kovesi, privind un dosar în care parlamentara este martoră.

„Am venit să aduc documente vizavi de subiectul de aseară şi de anchetele care sunt pe rol cu procurorii de la Ploieşti. Acum se descoperă corupţii din DNA. Documentele o vizează pe Laura Codruţa Kovesi, în continuare pe Onea Lucian şi Mircea Negulescu, cazuri de corupţie. În urma cercetării penale şi a dovezilor pe care le-am adus eu şi fratele meu, unii au rămas fără profesie”, a declarat Andreea Cosma, la sosirea la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ieri, Sebastian Ghiţă a facut dezvaluiri, reclamand-o pe Kovesi la Parchetul General, pe motiva ca aceasta i-ar fi cerut o sumă de bani pentru aducerea în țară a lui Nicolae Popa.

„Am dat bani pentru că mi-a cerut doamna Kovesi. Am plătit câteva zeci de mii de euro. La acel moment nu am perceput-o ca fiind o chestiune așa cum este, ca fiind mită. Era procurorul general al României, știți cum au fost vremurile. Kovesi, mai în glumă, mai în serios, spunea și ce avantaje ai dacă te ai bine cu ea și ce rele poți să pățești. Kovesi a cerut suma personal, a avut discuția personal cu mine, și viza interesul ei personal. Kovesi are un stil de-a face lucrurile, așa, nazist, extrem de agresiv și dur”, a spus Sebastian Ghiță.

„Statul român are niște mecanisme, acum le și cunosc. Doamna Kovesi nu avea ce să caute în această poveste și tocmai de aceea a făcut lucrurile pe ascuns și a apelat la mine”.

„Principalul beneficiu pe care l-am văzut căutat de Kovesi era un beneficiu de creștere în carieră. La acel moment aveam o relație destul de apropiată și consideram că doamna Kovesi știe ce face. Nu puteai să o chestionezi pe Kovesi. Despre această relație doamna Kovesi a mințit și minte. Sunt convins că procurorii au suficiente dovezi să stabilească dacă doamna Kovesi a mințit milioane de oameni. Încet-încet, din ce în ce mai mulți oameni au curaj să spună ce s-a întâmplat”.

„Săptămâna trecută am aflat faptul că există un raport al Antifraudei de care n-am știut. La momentul acela nu am avut factura, ci doar am menționat-o. Acea firmă a fost obligată să scoată acea factură de la cheltuieli și acel control de la Antifraudă a făcut un raport în care a rămas menționat numărul facturii, data, suma și beneficiarul. Și atunci dintr-o dată am avut dovada”.

Sebastian Ghiță a povestit că Negulescu, la momentul percheziției la firmă, a sustras acest document, fiind singurul pe care l-a luat.

„E ciudat gestul lui Negulescu. Nu avea de unde să știe de factură decât de la Kovesi”, a mai spus Ghiță.

„Kovesi a crezut că veșnic va rămâne la putere, va aresta oameni, martori. Cred că nici în filmele americane nu  vedem ce am văzut eu la Kovesi, Onea și Negulescu”.

Lasa un comentariu