Utile

Lucruri din casa ta care te fac nefericită

Publicat de A P
Atunci când intri într-o cameră, acordă atenție felului în care te face să te simți. Ceea ce vezi în jur îți oferă o stare pozitivă? Sau ai un sentiment apăsător?

Dacă te regăsești în această ultimă descriere, este posibil ca decorul sau unele dintre obiectele din locuința ta să fie responsabile pentru asta. Iată câteva obiecte din casa ta care te pot face nefericită:


Draperiile mari și groase

Cu cât obiectele de mobilier și draperiile dintr-o cameră sunt mai mari și mai voluminoase, cu atât atmosfera din camera respectivă va fi mai apăsătoare. Draperiile masive, în culori închise, întunecă încăperea și te fac să te simți posomorâtă. Pe de altă parte, materialele textile greu de întreținut devin un magnet pentru praf și se transformă într-un reminder constant că trebuie curățate, ceea ce îți provoacă un stres inutil, scrie eva.ro.

Obiectele defecte

De fiecare dată când deschizi dulapul, vezi acel obiect pe care ți-ai tot spus că îl vei duce la reparat, dar tot n-ai ajuns? Orice lucru defect din locuința ta te poate încărca cu energie negativă. Te simți vinovată dacă s-a stricat din vina ta și te enervezi de fiecare dată că nu reușești să-l duci la reparat. Pe de altă parte, îți aglomerează inutil locuința și îți irosesc spațiile pentru depozitare. Renunță la lucrurile stricate și înlocuiește-le cu altele noi, care îți vor da o stare de bine.

Documente și facturi

Teancul de hârtii de pe birou sau de pe masa din living îți amintește de obicei numai de lucruri nedorite. Acolo sunt facturile pe care le ai de plătit și notificări și documente care te obligă să îndeplinești unele sarcini. Iar când le vezi, îți amintești constant că ai datorii sau că nu îți ajung banii, că trebuie să ajungi la diferite instituții sau să rezolvi diverse probleme stresante. Bineînțeles că nu îți vor da o stare prea plăcută. În loc să le ții la vedere, pune-ți remindere pe telefon.

Lasa un comentariu