Utile

Lucruri din casa ta pe care trebuie să le speli săptămânal

Publicat de A P
Te simți minunat atunci când totul pare curat în locuința ta. Dar așa cum probabil că ai învățat deja, aparențele înșală.

Iată câteva dintre lucrurile și suprafețele din casa ta pe care trebuie să le cureți și să le dezinfectezi în fiecare săptămână, chiar dacă nu par murdare:

Suprafețele din baie
Stiai că atunci când tragi apa la toaletă, particulele de apă cu bacterii și microbi se împrăștie în aerul din baie și se așază pe toate suprafețele? De aceea ar trebui să ștergi în fiecare săptămână chiuveta, cada, oglinda și toate suprafețe din baie cu o soluție dezinfectantă.

Covoarele și mochetele
Trebuie să aspiri covoarele și mochetele chiar dacă nu se văd firimiturile sau praful. Murdăria pătrunde în interior și se fizează pe fibre dacă nu aspiri săptămânal.

Lenjeria de pat
Petrecem multe ore în pat pe timpul nopții, iar transpirația, sebumul și celulele moarte se acumulează rapid pe cearșafuri.
De aceea este recomandat să le speli o dată pe săptămână dacă este posibil.

Cada și dușul
Aceste zone în care este umezeală și căldură devin ideale pentru înmulțirea bacteriilor. De aceea trebuie să le cureți în fiecare săptămână. Vei preveni apariția mucegaiului, înmulțirea microorganismelor periculoase, dar vei evita și depunerile de calcar.

Toaleta
Cea mai simplă și eficientă metodă de curățare și dezinfectare a tolatei este folosirea unei soluții de curățare pe bază de clor. Aplică pe vasul toaletei și freacă cu o perie. Las-o să acționeze timp de câteva minute, apoi clătește. Bacteriile și virușii vor fi în acest fel îndepărtați.

Podeaua din bucătărie
Sunt șanse să nu vezi firimiturile minuscule și resturile de alimente care ajung pe podeaua din bucătărie. Tocmai pentru a preveni acumularea de murdărie, spală podeaua o dată pe săptămână, scrie eva.ro.

Lasa un comentariu