Politică Prima pagina

Ludovic Orban, reacție după ce negocierile cu Ponta au eșuat: „Am încredere că până la final ne vom înțelege”

Publicat de Grigore Bogdan
Presedintele PNL si noul prim-ministru Orban a negociat cu Victor Ponta formarea noului Guvern. Desi liberalul s-a aratat increzator ca negocierile vor avea pana la urma un final pozitiv, Ponta a afirmat contrariul, reprosand printre altele lipsa unui buget clar.

”Mi s-a părut că ne-am înțeles. Că România are nevoie de un guvern, de un guvern care să asigure stabilitate, să rezolve marile probleme cu care România se confruntă. A fost o discuție pozitivă, în care am depășit puncte de diferență. Am încredere că până la final ne vom înțelege. Am discutat puncte în care ne-am înțeles. I-am readus aminte partenerului de discuție că PNL a formulat un amendament la Legea Bugetului de Stat.

Suntem deschiși pentru o discuție privitoare la posibilitatea organizării de alegeri anticipate, prin care formațiunile politice care se înțeleg să dețină jumătate din Parlament, astfel încât să avem garanția că nu aruncăm țara în criză fără să fim siguri că investirea a două guverne succesive va fi respinsă astfel încât să se creeze condițiile constituționale pentru anticipate”, a spus Orban.

Lasa un comentariu