Externe Turism

MAE: Atenționare de călătorie în Istanbul

Publicat de Sebastian A.

Ministerul Afacerilor Externe avertizează cetăţenii români care vor să vizeze Istanbul, Turcia, asupra unor posibile manifestaţii publice de amploare pe 15 iulie, cu ocazia împlinirii unui an de la tentativa de lovitură de stat din 2016.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Istanbul că, în contextul împlinirii la data de 15 iulie 2017 a unui an de la tentativa de lovitură de stat, se preconizează a avea loc manifestări publice de amploare. Din motive de siguranţă, autorităţile din Istanbul pot restricţiona accesul în zonele în care vor avea loc manifestaţiile, ceea ce va conduce la blocaje în circulaţia rutieră, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Se anticipează şi blocaje pe podurile care traversează Bosforul, în special pe „Podul Martirilor din 15 iulie”.

„Se recomandă cetăţenilor români care călătoresc în Istanbul la data de 15 iulie 2017 să manifeste prudenţă pe fondul posibilităţii apariţiei de manifestaţii, să se delimiteze de orice acţiune de acest fel şi să îşi programeze călătoria în Istanbul ţinând cont de eventualele blocaje rutiere”, anunţă MAE.

Cetăţenii români afectaţi de situaţie pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul: +902123583541, +902123580516 şi +902123583537, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Lasa un comentariu