Prima pagina Utile

Memorandum adoptat de Guvern: program de finanţare a staţiilor de alimentare pentru maşini electrice pe autostrăzi, drumuri naţionale şi europene

Publicat de Grigore Bogdan
Ministerul Mediului informeaza ca Guvernul a adoptat un memorandum care vizează finanţarea reţelei de staţii de alimentare pentru maşini electrice pe autostrăzi, drumuri naţionale şi europene. Bugetul alocat anului 2019 este 92 milioane de lei.

”Iată că România face încă un pas important către eco-mobilitate. Această schemă de ajutor de stat vine în completarea măsurilor pe care deja le-am luat în acest scop: cel mai consistent stimulent financiar din Europa pentru maşini electrice – 10.000 euro şi programul de finanţare pentru staţii de încărcare în reşedinţele de judeţ. Prin această nouă linie de finanţare, transportul electric pe distanţe lungi va deveni o realitate şi în România. După aprobarea acestui memorandum, estimăm că în toamnă vom lansa sesiunea de finanţare pentru acest nou program”, a declarat Graţiela Gavrilescu, viceprim-ministru şi ministrul Mediului.

Lasa un comentariu