Prima pagina Utile

Meteorologii au prelungit codul galben și codul portocaliu pentru Dobrogea

Publicat de Grigore Bogdan
ANM a prelungit codul galben de ploi torenţiale pentru de 22 judeţe din sudul, nord-estul şi sud-estul ţării, până joi seara. Pentru Tulcea şi Constanţa, codul portocaliu a fost menţinut până miercuri la ora 21.00.

Incepând de miercuri ora 12:30 până joi la ora 23.00, îndeosebi în regiunile estice și sud-estice, în zona Carpaților Orientali și Meridionali, mai ales în cursul după-amiezilor și la începutul nopților, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua izolat aspect de vijelie.

Se vor inregistra cantități de apă de peste 20 -25 l/mp și pe arii restrânse 40 -50 l/mp.

Sub cod galben se afla județele Bistriţa-Năsăud, Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Harghita, Mureș, Bacău, Vaslui, Galați, Vrancea, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Brăila, Ilfov și Călărași.

Meteorologii au menținut avertizarea cod portocaliu pentru județele Tulcea şi Constanţa până miercuri la ora 21.00. In Dobrogea vor fi intervale de timp în care va ploua abundent și se vor acumula local cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat 70…80 l/mp.

Lasa un comentariu