Politică Prima pagina

Mihai Chirica: ”Grindeanu nu poate accepta să devină unealta cuiva”

Publicat de Diana F
Primarul Iașiului, Mihai Chirica, a susținut aseară o conferință de presă în care a dezvăluit că a avut o discuție telefonică cu Sorin Grindeanu, în timpul căreia premierul i-a spus că nu are niciun scop personal în această guvernare, că este dispus să facă orice sacrificiu care este favorabil țării și regiunii de Nord-Est, implicit.

Cele mai importante declarații ale lui Chirica:

*”Nu îi vrea nimeni capul lui Liviu Dragnea, dar trebuie să ne păstrăm și să ne asumăm actul guvernării. Scenariul este extraordinar de simplu, și fac apel la toți colegii de partid, nu se poate continua actul de guvernare răsturnând propriul tău guvern. Orice persoană nominalizată de Liviu Dragnea va avea suficient de multe semne de întrebare asupra încrederii pe care o poate oferi țării acesteia sau oricărui alt stat cu care suntem în colaborare. Atâta timp cât ți-ai demolat propriul tău guvern, tu nominalizându-l, tu susținându-l, tu vorbind bine despre el, nu mai poți fi credibil. Ne îngropăm în propriile noastre greșeli și nu o să mai reușim să revenim absolut deloc până în anul 2020. Este momentul-cheie să arătăm că putem scrie și o pagină corectă în istoria țării și în istoria acestui partid. Nu ne putem împușca propriul nostru guvern doar din motive personale. Avem o datorie față de țară, de comunitățile PSD, avem o răspundere morală față de noi înșine”.

*”Este dispus să negocieze orice formă de administrare a PSD, în condițiile în care PSD poate demonstra că poate merge mai departe. Nu are nimic personal cu domnul Dragnea, dar nu poate accepta ca din calitatea morală pe care și-a asumat-o, de reprezentant al unei comunități, să devină unealta cuiva. Va încerca să își ducă tot programul, așa cum a jurat, și să aducă în jurul lui oameni rezonabili, care să poată implementa programul de guvernare”.

*”Asistăm, desigur, și la presiuni, așa cum au prezentat și o parte și cealaltă a mediei, față de parlamentarii și din Iași. Vă spun sincer, au fost sunați fiecare dintre ei. Eu nu le-am cerut decât un singur lucru — viața lor se va petrece în continuare la Iași. Și cu guvernare PSD, și fără guvernare PSD, și cu Chirica și fără Chirica. Trebuie să aibă puterea și forța să se uite în ochii cetățenilor care i-au ales”.

*”Celelalte partide care reprezintă Opoziția în momentul de față au o atitudine cât se poate de rezonabilă. Nu intervin. E și logic să nu intervină: ‘îi lăsăm să se omoare între ei și la urmă le dăm lovitura de grație'”.

Citește și:

VIDEO Cum au doborât neo-zeelandezii recordul mondial la ”haka”

Lasa un comentariu