Politică Prima pagina

Mihai Fifor a discutat cu ambasadorul Germaniei la Bucureşti despre aderarea României la Spaţiul Schengen

Publicat de Grigore Bogdan
Mihai Fifor, ministrul interimar al Afacerilor Interne, a declarat că a discutat cu ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, despre aderarea României la Spaţiul Schengen, oficialul german fiind de acord cu relansarea dialogului pe aceasta tema.

„Astăzi (marţi-n.red.), am avut plăcerea să îl reîntâlnesc pe ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucureşti, domnul Cord Meier-Klodt. Am avut astfel, prilejul să discutăm despre continuarea şi consolidarea colaborării tradiţionale româno-germane, mai ales în domeniul combaterii infracţiunilor transfrontaliere grave, precum traficul de persoane, traficul de droguri şi migraţia ilegală. Am reiterat disponibilitatea MAI de a se implica în noi activităţi de prevenire şi combatere a criminalităţi, precum şi de a continua toate proiectele derulate în beneficiul cetăţenilor din Germania şi România”, a scris marţi seară, pe Facebook, ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor.

Potrivit acestuia, ambasadorul a apreciat rezultatele obţinute de România, pe timpul deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE şi, de asemenea, a fost de acord cu relansarea dialogului privind aderarea ţării noastre la Spaţiul Schengen.

Lasa un comentariu