Actualitate Politică

Ministrul Apărării, împreună cu ministrul Mediului anunţă înfiinţarea unui Centru de Excelenţă pentru Protecţia Mediului la Bucureşti

Publicat de Grigore Bogdan
Mihai Fifor, ministrul Apărării, si Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, au anunţat înfiinţarea unui Centru de Excelenţă pentru Protecţia Mediului la Bucureşti. Valoarea investiţiei se ridică la 1,5 milioane de euro, iar Centrul de Excelenţă va fi afiliat structurilor NATO.

„Înfiinţăm Centrul de Excelenţă pentru Protecţia Mediului, un Centru de Excelenţă pe care îl vom gândi, deocamdată, la nivel naţional, urmând ca pe principiul pe care putem face o notă de afiliere la structurile NATO să putem să avem un Centru de Excelenţă NATO pe Protecţia Mediului, pe teritoriul României. Acest lucru nu face decât să poziţioneze România şi mai bine pe harta centrelor de excelenţă ale NATO. La momentul de faţă, România găzduieşte un astfel de Centru de Excelenţă la Oradea. Ne propunem ca în perioada următoare să derulăm o serie de activităţi menite să ducă la regândirea strategiei pentru protecţia mediului şi din perspectiva Ministerului Apărării Naţionale”, a declarat, vineri, ministrul Apărării Naţionale, conform Mediafax.

Ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anuntat ca noul centru va fi finanțat din bugetul Administrației Fondului de Mediu.

„În an Centenar, împreună cu colegii de la Ministerul Apărării Naţionale, dorim implementarea şi crearea acestui Centru Naţional de Excelenţă pe Protecţia Mediului. Ne uităm foarte bine la modul în care românii trăiesc şi dorim ca prin implementarea tuturor normelor naţionale, europene şi internaţionale pentru protecţia mediului, să putem să trăim într-un mediu curat, sănătos. (…) Ministerul Mediului, prin eforturile pe care le face, are grijă de conservarea biodiversităţii”, a declarat Grațiela Gavrilescu.

Lasa un comentariu