Prima pagina

Ministrul Fifor, anunţ privind reformarea MAI: „Lipseşte sectoristul, cel care cunoştea foarte bine zona care îi era arondată”

Publicat de Grigore Bogdan
Mihai Fifor, ministru interimar al Afacerilor Interne, intrebat fiind despre reformarea MAI, a declarat că se simte lipsa „sectoristului”, cel care avea mai putine atributii si mai putini cetateni arondati, spre deosebire de politistul de proximitate care, in momentul de fata, are arondati 10.000 de cetăţeni.

„Haideţi să recunoaştem cu toţii că lipseşte sectoristul, cel care cunoştea foarte bine zona care îi era arondată. A apărut în schimb poliţistul de proximitate, cu o arondare mult mai mare şi cu atribuţii care îl încarcă foarte mult. El nu mai are timpul de cunoaştere necesar. Dacă avem un poliţist de proximitate care are arondaţi 10.000 de cetăţeni, cu siguranţă nu are cum să-i cunoască. În momentul de faţă avem în lucru, în ministerul nostru, modificări legislative pentru a putea reveni. El va fi tot poliţistul de proximitate, dar îi vom lua din atribuţiile care îi încarcă foarte mult activitatea în momentul de faţă şi îi vom reduce zona de acţiune. El este omul care trebuie să fie acolo, la bază, şi intervine imediat”, a precizat ministrul interimar al Internelor, la Antena 3.

Lasa un comentariu