Prima pagina Turism

Ministrul Turismului: ”Suntem pregătiți pentru vacanța de 1 mai”

Publicat de Diana F
Litoralul românesc este pregătit să primească turiști în minivacanța de 1 mai, chiar dacă nu este deschis încă la capacitate maximă, a declarat pentru AGERPRES ministrul Turismului, Mircea Dobre, potrivit căruia calitatea serviciilor pe litoralul Mării Negre a crescut de la an la an.

„Am avut întâlniri săptămâna trecută cu reprezentanții din sector și sunt convins că litoralul Mării Negre este pregătit, nu neapărat pentru minivacanța de 1 mai, pentru că nu este deschis deocamdată la capacitate maximă, dacă ne referim la partea de plajă, de „beach baruri”, dar este pregătit în general pentru sezonul estival. Calitatea serviciilor pe litoral a crescut de la an la an, în condițiile în care și evenimentele internaționale se dezvoltă. Este clar că avem o creștere a calității serviciilor de turism în general, nu numai pe litoralul Mării Negre”, a precizat Dobre.

Șeful de la Turism susține că statul român este interesat să aducă cât mai mulți turiști străini, în special din vestul Europei, dar și din alte părți ale lumii, pentru care există deja pachete speciale.

„Începând de anul acesta avem curse charter cu cetățeni israelieni și asta arată că există un interes pentru România, mai ales că sunt câteva curse pe săptămână. Suntem interesați să atragem turiștii din Vest. Statul român, din punctul meu de vedere, nu concurează cu Bulgaria, noi avem alte pachete pe care le vindem față de vecinii noștri”, a explicat Dobre.

Sursa: agerpres.ro

Lasa un comentariu