Finante & Afaceri Prima pagina

Mirela Călugăreanu, noul preşedinte ANAF, promite mai multă eficienţă şi mai puţine formulare

Publicat de Grigore Bogdan
Mirela Călugăreanu, noul preşedinte al ANAF, a declarat că împreună cu Ministerul Finanţelor au conceput un plan de măsuri ce are ca scop eficientizarea institutiei şi o corectă colectare a veniturilor bugetului general consolidat. Una dintre primele masuri este reducerea numarului de formulare şi declaraţii fiscale.

„Obiectivele pe care le avem în vedere sunt în principal următoarele: asigurarea unor servicii de calitate în relaţia cu contribuabilii, simplificarea mecanismelor de administrare fiscală care să susţină atât conformarea la declararea obligaţiilor fiscale, cât şi conformarea la plata obligaţiilor fiscale. De asemenea un rol important o să îl acordăm prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale şi încercăm prin înfiinţarea unor structuri noi în cadrul ANAF asigurarea unui tratament diferenţiat acordat contribuabililor din România în funcţie de comportamentul lor fiscal”, a spus Călugăreanu.

„Dacă veţi avea curiozitatea să vă uitaţi pe site-ul nostru veţi constata că numărul de formulare şi declaraţii pe care contribuabilii din România trebuie să le depună sunt în jur de 600, deci primul lucru dorim să simplificăm partea de formulare şi de declaraţii. Analizăm de asemenea posibilitatea simplificării a declaraţiei unice pentru persoanele fizice. Vom evalua calitatea serviciilor acordate de către ANAF din perspectiva contribuabililor”, a adăugat preşedintele ANAF.

sursa foto: https://cursdeguvernare.ro

Lasa un comentariu