More

    Mituri și adevăruri despre sănătatea orală

    Înțelegerea corectă a informațiilor medicale legate de sănătatea cavității bucale este importantă pentru menținerea unei igiene dentare adecvate și prevenirea problemelor dentare. Cu toate acestea, expunerea la informații eronate sau exagerate poate duce la practici greșite și la neglijarea unor aspecte importante ale îngrijirii orale. De exemplu, mulți oameni pot fi influențați să folosească tehnici de periaj agresive sau să evite utilizarea aței dentare din cauza unor mituri comune. Pentru a putea combate informațiile eronate, este importantă cunoașterea celor mai comune mituri despre sănătatea orală.

    MIT. Măseaua de minte trebuie extrasă

    Deși extracția măselelor de minte este adesea recomandată, deoarece maseaua de minte este predispusă la afecțiuni dentare, nu toată lumea necesită o extracție. Unele persoane pot să aibă măsele de minte sănătoase și aliniate corespunzător pe arcada dentară, fără să prezinte complicații. În astfel de situații, nu există necesitatea efectuării unei extracții dentare.

    MIT. Albirea profesională a dinților este nocivă pentru smalțul dentar

    Procedurile de albire dentară profesionale, efectuate în cabinetul medicului stomatolog nu prezintă niciun risc pentru sănătatea dinților. Medicul stomatolog utilizează substanțe active în concentrații controlate pentru a minimiza riscul de deteriorare a smalțului, oferind rezultate sigure și eficiente. În schimb, albirea dinților efectuată la domiciliu, fără supraveghere medicală, prezintă riscuri minore de deteriorare a dinților.

    MIT. Aplicarea fațetelor dentare poate slăbi sau deteriora dinții naturali

    Îngrijorarea că fațetele dentare ar putea slăbi sau deteriora dinții naturali este, în mare parte, neîntemeiată, atunci când procedura este efectuată corect de către un medic stomatolog. Procedura de aplicare a fațetelor dentare este concepută pentru a minimiza orice impact negativ asupra dinților naturali. Medicul stomatolog va evalua în mod riguros necesitatea și cantitatea de smalț care trebuie îndepărtat pentru a pregăti dinții pentru fatete dentare, lucru care se face în mod conservator, pentru a menține integritatea structurală a dinților.

    MIT. Periajul puternic este benefic pentru curățarea dinților

    Multe persoane cred că periajul agresiv al dinților este mai eficient pentru îndepărtarea plăcii dentare și a resturilor alimentare. Cu toate acestea, în realitate, periajul excesiv de viguros poate duce la deteriorarea smalțului și la retragerea gingiilor, implicit la expunerea rădăcinilor dentare. Specialiștii recomandă efectuarea periajului dentar cu mișcări ușoare, de cel puțin două ori pe zi, folosind o periuță de dinți cu peri moi sau medii. Este important, de asemenea, să se folosească mișcări circulare sau orizontale pentru a îndepărta placa și resturile alimentare fără a agrava gingiile sau smalțul.

    Ultimele Articole

    Articole Asemanatoare