Panorama Prima pagina Sport

Moștenire importantă primită de Gigi Becali din partea tatălui său

Publicat de Diana F
Gigi Becali a fost întotdeauna foarte apropiat de părinții săi, care erau oameni simpli și foarte apropiați de Dumnezeu. El a povestit în una dintre cărțile pe care le-a scris ”Becali și politica”, ce sumă foarte importantă la acea perioadă a moștenit de la tatăl lui, care a fost cioban de meserie. 150.000 de dolari i-a pus acesta într-un cont din Statele Unite ale Americii, pe care finanțatorul FCSB i-a investit în terenuri din Pipera. Iar acum este pe loc 6 în topul 300 Capital, cu o avere estimată la 400-500 de milioane de euro

“Pe patul de moarte mi-a spus: ți-am lăsat bani, moștenire din America o suta cincizeci de mii de dolari. Era un șoc, pentru că nu îmi închipuiam că cineva poate să strângă atâția bani pe vremea aia”, a scris Becali în cartea “Becali și politica”.

“Tata și-a dat repede seama cât de lacomi și corupți erau anumiți activiști de partid, ofițeri de Miliție sau Securitate. Avea multe oi și mult surplus de lapte, brânză, smântana, carne. Avea suficient de mult din toate ca sa le dea plocoane la toți cu care intra în contact. Veneau la el tot felul de mari figuri din ierarhia comunistă ca să cumpere produse de calitate, iar el le dădea cadouri.

Ei i-au permis să-și extindă afacerile, să devină furnizor pentru hoteluri și restaurante, pentru case de protocol. Așa a ajuns chiar să trimită berbecuți în diferite tări arabe, cu permisiunea autorităților. Pentru asta plătea șpăgi substanțiale, dar a știut cum sa facă în așa fel încât a trimis valuta, dolari, la rudele sale din America. Cel mai bun profesor de afaceri pe care l-am avut a fost tata”, a mai scris Gigi Becali în aceeași carte.

Lasa un comentariu