Justitie Prima pagina

Nicușor Constantinescu, condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Decizia nu este însă definitivă

Publicat de Grigore Bogdan
Nicușor Constantinescu, fostul șef al Consiliului Județean Constanța, a primit patru ani de închisoare cu executare în dosarul elicopterului prăbușit în decembrie 2014, în lacul Siutghiol. În urma evenimentului, au murit medicul Laura Vizireanu, asistenta Gabriela Harton, pilotul-comandor Petre Corneliu Cătuneanu și copilotul Ginel Claudiu Crăcănel. Decizia Tribunalului Constanţa nu este însă definitivă, având drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Magistraţii Tribunalului Constanţa l-au condamnat la 4 ani de închisoare, cu executare, pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicușor Constantinescu, pentru infracţiunea de abuz în serviciu în formă continuată, plus interzicerea unor drepturi pentru o durată de 5 ani,  în prezent deţinut în Penitenciarul Poarta Albă.

De asemenea, instanţa a admis acţiunea civilă formulată de Judeţul Constanţa şi Consiliului Judeţean Constanţa şi îl obligă pe Constantinescu la plata sumei de 1.082.031,62 lei, despăgubiri civile şi a dispus luarea măsurilor asiguratorii asupra bunurilor mobile şi imobile ale acestuia, până la concurenţa sumei reţinută drept prejudiciu.

Nicuşor Constantinescu trebuie să achite şi suma de 16.000 de lei, cheltuieli judiciare avansate de stat.

sursa foto: https://www.b1.ro

Lasa un comentariu