Prima pagina

Noi măsuri pentru cartelele pre-pay. Din 2020, vor putea fi cumpărate doar cu buletinul

Publicat de Grigore Bogdan
Potrivit unei ordonanţe de urgenţă, de la 1 ianuarie 2020 cartelele prepay vor putea fi cumpărate doar cu buletinul. De asemenea, s-au luat măsuri si in privinta apelurilor false la 112, care vor fi sanctionate cu amenzi de cinci ori mai mari.

„Astăzi, în şedinţa de Guvern, la propunerea Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi a Ministerului Afacerilor Interne, a fost aprobată o Ordonanţă de Urgenţă privind modificarea şi completarea Legislaţiei, pentru a permite asigurarea unui răspuns cât mai prompt la urgenţele cetăţenilor, prin îmbunătăţirea posibilităţilor de preluare şi gestionare a informaţiilor de localizare asociate situaţiilor de urgenţă”, a explicat Nelu Barbu.

„Pentru îmbunătăţirea localizării persoanei care solicită apelurile de urgenţă, prin acest act mormativ, se insituie obligaţia furnizorilor de servicii de telefonie mobile, pentru care plata se face în avans, de a utiliza serviciul numai după ce au colectat datele de identificare ale utilizătorului cartelei SIM. Începând cu data de 1 septembrie 2020, este interzisă furnizarea serviciilor de telefonie destinate publicului la puncte mobile, pentru care plata se face în avans, prin intermediul cartelelor SIM, ai căror utilizatori finali nu au pus la dispoziţia furnizorului datele de identificare. Deci, de la 1 septembrie 2020, nu se va mai putea vinde o cartelă SIM fără a fi prezentate datele de identificare ale utilizatorilor”, a mai spus Barbu.

„O altă reglementare importantă este referitoare la consecinţele în urma alertelor false. Minimul sancţiunii a fost majorat de la 500 la 1.500 de lei, iar maximul, de la 1.000 la 5.000”, a conchis Nelu Barbu.

Lasa un comentariu