Prima pagina Societate

Nuclearelectrica, despre nivelul de radiaţii din România după explozia din Rusia: „Nu există o creştere a nivelului de radiaţii”

Publicat de Grigore Bogdan
Cosmin Ghiţă, directorul general al Nuclearelectrica, a declarat că, în urma exploziei din Rusia de vinerea trecută, nivelul de radiaţii pe teritoriul României nu a crescut, informează Agerpres.

„Nu am primit niciun fel de informare decât cea de publică. Este un incident militar. Aşa cum a arătat şi CNCAN (Comisia Naţională pentru Controlul Activităţii Nucleare – n.r.) nu există o creştere a nivelului de radiaţii. Nici noi, la Cernavodă, unde monitorizăm aceste emisii, nu am sesizat o creştere a nivelului de radiaţii”, a arătat Ghiţă.

Vinerea trecută, primăria oraşului Severodvinsk din Rusia a informat cu privire la o ‘creştere pentru scurt timp’ a radioactivităţii după explozia produsă joi la o bază de lansare a rachetelor în regiunea Arhanghelsk (nord-vestul Rusiei), în timpul testării unui motor de rachetă pe bază de combustibil lichid, deflagraţia fiind urmată de un incendiu, potrivit AFP, Reuters, RBC şi postului de radio Govorit Moskva.

Lasa un comentariu