Politică Prima pagina

Opoziţia semnează la Cotroceni Acordul Politic Naţional propus de Iohannis

Publicat de Grigore Bogdan
Astăzi, la Palatul Cotroceni, de la ora 16:00, presedintele Iohannis se intâlneste cu partidele de opozitie pentru a semna Acordul Politic Naţional care vizează consolidarea parcursului european al României.

La eveniment vor participa preşedintele PNL, Ludovic Orban, liderul USR, Dan Barna, preşedintele PMP Eugen Tomac şi preşedintele Pro România Victor Ponta, potrivit anunţului făcut de Administraţia Prezidenţială.

După alegerile europarlamentare şi referendumul din 26 mai, şeful statului a propus un pact politic pentru consolidarea parcursului european al României.

Preşedintele Klaus Iohannis a propus ca cei care vor semna pactul să se angajeze să transpună în legislaţie în cel mai scurt timp măsurile necesare asigurării respectării atât în ţară, cât şi în străinătate a exercitării depline şi efective a dreptului de vot de către cetăţenii români.

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a declarat că şeful statului a deturnat scopul referendumului şi a inclus alte teme în acordul propus partidelor, acuzându-l pe acesta că îşi aduce „la masa de la Cotroceni noua sa familie”.

Lasa un comentariu