Politică Prima pagina

Orban atacă legea salarizării

Publicat de Grigore Bogdan
Ludovic Orban, preşedintele PNL, a comentat legea salarizării unitare pe fondul întâlnirii de ieri dintre preşedintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

„Preşedintele a făcut ceea ce trebuia să facă, şi anume să atragă atenţia asupra disfuncţionalităţilor majore care sunt provocate de legislaţia salarizării în domeniul public şi de bulversarea fiscală introdusă prin Ordonanţa 79, Ordonanţa 4 privind supraimpozitarea contractelor part-time, Ordonanţa 60 privind supraimpozitarea firmelor care vor să angajeze persoane cu dizabilităţi, Ordonanţa 82 care a realizat raftul de la Pilonul II de pensii punând în pericol pensiile persoanelor care sunt active astăzi”, a spus Orban, întărind concluziile preşedintelui Iohannis după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, anunţă Agerpres.

Preşedintele PNL a taxat discriminările din sectorul public dând ca exemplu domeniul sănătăţii.

„Practic, această Lege a salarizării unitare a creat grave discriminări în sectorul public”, a spus preşedintele PNL. El a dat exemplu domeniul sănătăţii, unde s-au mărit salariile pentru medici, dar în schimb nu s-au mărit salariile pentru celelalte categorii de personal din sistem, iar creşterea salariilor nete ale funcţionarilor este de maximum 4% pe salariul net, deşi „există zeci de mii, dacă nu cumva sute de mii de angajaţi în sectorul public cărora le-a scăzut salariile”.

Orban a comentat, de asemenea, şi neregulile din sectorul privat.

„În ceea ce priveşte sectorul privat, şi astăzi aproximativ 30% dintre angajaţi nu au contractele noi de muncă în care să li se majoreze salariile brute pentru că nu se ştie dacă OUG 79 va fi declarată constituţională”, a mai spus Orban.

Lasa un comentariu