Politică Prima pagina

Orban, sancţionat cu avertisment de CNCD pentru declaraţii discriminatorii: „Scroafele suite în copac” şi ”Guvernul PSD este ca ţiganul care omoară calul care trage ca sa-i ia potcoavele”

Publicat de Grigore Bogdan
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost sancţionat cu avertisment de catre Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru două declaraţii considerate discriminatorii: „scroafele suite în copac” şi ”Guvernul PSD este ca ţiganul care omoară calul care trage ca sa-i ia potcoavele”.

În mai 2018, aflat la Tulcea, Ludovic Orban a catalogat unii funcţionari din administraţie ca fiind luaţi de la coada vacii sau scroafe în copaci.

„În condiţiile în care noi avem o criză pe piaţa forţei de muncă, în condiţiile în care foarte mulţi dezvoltatori nu-şi dezvoltă afacerile sau foarte mulţi investitori care vor să vină să investească în România, nu iau decizia de a investi în România tocmai pentru că nu găsesc mână de lucru calificată. Şi noi ne permitem să ţinem toate beizadelele plantate de PSD de ALDE şi de celelalte partide, toţi incompetenţii, toţi oamenii luaţi de la coada vacii, toate scroafele suite în copac care populează în momentul de faţă administraţia şi care şi-au bătut joc de adevăraţii funcţionari, care au încercat cu adevărat să facă o carieră în administraţie, bazată pe profesionalism, pe competenţă şi pe criterii obiective”, a spus liderul PNL.

Liderul liberal a mai fost sancţionat pentru declaraţia potrivit căreia : ”Guvernul PSD este ca ţiganul care omoară calul care trage ca sa-i ia potcoavele”.

Lasa un comentariu