Prima pagina

Papa Francisc vizitează România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Suveranul Pontif va merge la Bucureşti, Iaşi, Blaj şi Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc

Publicat de Grigore Bogdan
OFICIAL! Administrația prezidențială și Nunțiul apostolic au anuntat vizita Papei Francisc in România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Papa va merge în Bucureşti, Iaşi, Blaj şi la Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc.

Francisc Doboş, purtător de cuvânt al Arhidiocezei Romano-Catolice din România, a dat la Digi24 detalii despre această vizită.

„Vizita de la Blaj va avea însemnătate pentru credincioșii greco-catolici, pentru că acum 20 de ani, Papa Ioan Paul al II-lea, când a venit în România, s-a oprit doar la București. Toți credincioșii au venit la București. Acum, Papa va merge la ei. Va merge la greco-catolici la Blaj, va merge la romano-catolicii de limbă română la Iași și, de asemenea, pentru romano-catolicii de limbă maghiară, care sunt destul de numeroși în Transilvania, va vizita Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc”, a spus Francisc Doboș.

„Vizita Papei are trei valențe. Este, în primul rând, o vizită de stat, cu autoritățile din România, este o vizită pastorală, pentru catolicii din România, și, de asemenea, are o valență ecumenică, pentru că în România cei mai mulți dintre credincioși sunt ortodocși”, a adăugat el.

Lasa un comentariu