Politică Prima pagina

Parlamentul a aprobat DECIZIA privind referendumul consultativ solicitat de Iohannis pe tema Justiţiei

Publicat de Grigore Bogdan
Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a votat cu 218 voturi „pentru”, 11 „împotrivă” şi 3 abţineri hotărârea parlamentară privind referendumul consultativ solicitat de preşedintele Klaus Iohannis pe tema Justiţiei, eliminând recomandările făcute în Comisiile Juridice din Parlament, informează Mediafax.

Comisiile juridice reunite ale Parlamentului au avizat, marţi, favorabil solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de a organiza un referendum pe tema justiţiei pe data de 26 mai, odată cu alegerile pentru Parlamentul European.

Liderul grupului parlamentarl PNL, Raluca Turcan, a solicitat eliminarea recomandărilor făcute de Comisiile parlamentare după sintagma „sesizarea CCR cu privire la ordonanţe” din textul scrisorii preşedintelui Klaus Iohannis.

„Eliminaţi textul care curge după sintagma «sesizarea CCR cu privire la ordonanţe». Vă solicităm să înlăturaţi ceea ce înseamnă recomandare, pentru că confundaţi procesul de referendum legislativ cu cel consultativ”, a afirmat liberalul Raluca Turcan la tribuna Parlamentului.

Lasa un comentariu