Prima pagina

Percheziţii la locuinţa lui Cristi Borcea într-un dosar de spălare de bani și evaziune fiscală

Publicat de Grigore Bogdan
DIICOT efectuează, astăzi, 24 de percheziţii, inclusiv la Cristian Borcea, într-un dosar ce vizează destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani. Percheziţiile au loc în Bucureşti, Ilfov, Brăila şi Constanţa, informează Mediafax.

Cercetările DIICOT au scos la iveala că grupul infracţional a acţionat coordonat în intervalul ianuarie 2010-octombrie 2013, pe două circuite fictive de tranzacţionare dezvoltate în jurul unui nucleu comun de societăţi/persoane în scopul înregistrării în contabilitate de cheltuieli nereale, şi spălării sumelor de bani astfel rezultate prin intermediul unor contracte fictive de prestări servicii, comision, achiziţii nereale sau transferuri financiare interne sau externe.

Grupul infracţional organizat a fost constituit de către mai mulţi bărbaţi, între care şi Cristian Borcea, fost finanţator la clubul de fotbal Dinamo Bucuresti, dar şi foşti şefi ai Rompetrol Group. Toti aceştia, prin intermediul societăţilor comerciale pe care le deţineau au încheiat în scop evazionist contracte fictive pe primul circuit de tranzacţionare, disimulând astfel transferul sumelor de bani, care ulterior erau rulate succesiv “în cascadă” prin alte circuite financiare fictive, în scopul spălării şi în final al obţinerii sumelor respective.

Lasa un comentariu