Externe Prima pagina

Peste 100 de rachete au fost lansate în Siria noaptea trecută

Publicat de andreipopa
Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa au lansat noaptea trecută peste 100 de rachete asupra Siriei, a transmis in această dimineaţă Ministerul Apărării rus, citat de AFP și preluat de agerpres.

„Peste 100 de rachete de croazieră şi rachete aer-sol au fost lansate de Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa de pe mare şi din aer asupra unor obiective siriene militare şi civile”, a precizat ministerul într-un comunicat citat de agenţia oficială de presă RIA Novosti.

„Un număr semnificativ” dintre aceste rachete au fost doborâte de apărarea aeriană siriană, a mai adăugat Ministerul Apărării rus.

Purtătorul de cuvânt al MAE rus Maria Zaharova a spus într-o postare pe Facebook că trebuie să fii anormal să ataci capitala Siriei exact când existau şanse de pace, referindu-se la atacul lansat de SUA, Marea Britanie şi Franţa asupra unor ţinte din Siria ca reacţie la atacul cu arme chimice lansat în urmă cu o săptămână la Duma.

„Trebuie să fii anormal să ataci capitala Siriei exact când avea şansa unui viitor paşnic”, a scris Zaharova, conform Reuters.

sursa foto: sputniknews.com

Lasa un comentariu