Prima pagina Sanatate

Pintea a anunțat că România va primi, de la Fondul Global, peste 4,3 milioane de euro pentru controlul tuberculozei

Publicat de Grigore Bogdan
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că România va primi, în următorii trei ani, de la Fondul Global de luptă împotriva SIDA, Tuberculozei și Malariei, peste 4,3 milioane de euro pentru controlul tuberculozei în România, dar și pentru achiziția unei părți din medicamente, informeaza Mediafax.

„Lupta împotriva tuberculozei continuă. Noul program de tranziție ”Abordarea provocărilor sistemului de sănătate privind controlul tuberculozei în România” pentru care am obținut finanțare externă urmărește îmbunătățirea controlului tuberculozei în țara noastră și vine în sprijinul intervențiilor prevăzute în Strategia Națională de Combatere a Tuberculozei. La nivel național, urmărim asigurarea unui acces cât mai bun la diagnosticare și tratanment pentru toți pacienții afectați de această maladie”, a declarat Sorina Pintea, potrivit unui comunicat de presă.

“Cea mai importantă activitate din acest proiect o constituie reforma serviciilor medicale pentru pacienții TB în sensul de inversare a piramidei serviciilor medicale și de acordare a acestora cât mai aproape de pacient. Vrem ca aceste servicii să nu se mai focuseze, ca până acum, pe spitalizarea pacientului, ci mai degrabă să fie acordate în regim ambulatoriu, prin medicul de familie, prin dispensarele de tuberculoză și de ce nu – poate chiar la domiciliul pacientului. Pentru această activitate colaborăm cu Organizația Mondială a Sănătății pentru a stabili noi criterii de spitalizare, noi criterii de acordare a serviciilor în ambulator, astfel încât până la finalizarea proiectului să avem un nou sistem și poate un nou mecanism de finanțare al acestor servicii”, a mai spus Sorina Pintea.

Lasa un comentariu