Prima pagina Sanatate

Pintea, sfaturi privind gripa care a lovit România: „Măsurile ar fi vaccinarea, apoi măsuri de igienă personală, spălatul mâinilor, de exemplu”

Publicat de Grigore Bogdan
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, susţine că numărul cazurilor de gripă este in crestere, insă din datele inregistrate si comparate cu anul trecut, nu este vorba despre o epidemie. Pintea ii sfatuieste pe oameni sa se vaccineze, sa se spele bine pe maini si sa fie atenti la igiena personala.

„703 sunt viroze confirmate, nu cazuri de gripa. In acest moment, ne confruntam cu o crestere a cazurilor de gripa. Totusi, numarul cazurilor de gripa de saptamana trecuta este mai mic comparativ cu aceeasi saptamana a anului trecut. Luna februarie a a anului trecut a fost luna de varf. Din pacate, s-au inregistrat 4 decese. Masurile ar fi vaccinarea, apoi masuri de igiena personala, spalatul mainilor, de exemplu. Specialistii spun ca nu e prea tarziu sa ne vaccinam acum. Rata vaccinarii este foarte buna. 1.132.000 persoane s-au vaccinat”, a declarat Sorina Pintea, la Digi24.

Lasa un comentariu