Utile

Plante care purifică aerul din casă

Publicat de A P
Plantele nu au doar un rol decorativ în locuința ta, ci pot fi folosite pentru a crește nivelul oxigenului și a elimina toxinele din aer.


Aloe Vera

Aloe Vera este un remediu universal, fiind folosită pentru numeroase probleme de sănătate, în special pentru îngrijirea pielii afectate de arsuri, iritații sau eczeme. Dar această plantă mai are un beneficiu mai puțin cunoscut: eliberează o cantitate mare de oxigen și ajută la purificarea aerului din locuință. Nu este dificil de îngrijit, astfel că rezistă în orice încăpere dacă are suficientă lumină.


Orhideele

Nu doar că sunt foarte frumoase, dar orhideele sunt eficiente și pentru a menține aerul din casă proaspăt și curat. Rădăcinile lor aeriene absorb umezeala din aer, fiind plantele perfecte pentru camerele în care vrei să reduci umiditatea. Orhideele Phalenopsis sunt cel mai răspândit soi pentru că sunt rezistente și ușor de îngrijit.
Florile lor pot rezista timp de câteva luni, scrie eva.ro.


Gerbera

Florile colorate de gerbera sunt potrivite nu doar pentru buchete, ci și în ghiveci, ca plante de interior. Iar avantajul acestei plante este dat și de faptul că reușește să purifice aerul din locuință. Florile sale în nuanțe variate de galben, roșu, portocaliu, roz sau mov sunt un bonus binevenit. Dar pentru a înflori este necesar să așezi gerbera într-un loc luminos.

Lasa un comentariu