Politică Prima pagina

PNL și USR sunt fără speranță pentru Tăriceanu: „USR este un partid format de servicii. Cei de la PNL au devenit un fel de cățeluși care se gudură pe lângă instituțiile de forță”

Publicat de Grigore Bogdan
Călin Popescu Tăriceanu a declarat, în cadrul unei emisiuni tv, că nu are mari speranțe că va „dialoga fructuos” cu partidele din opoziție. Reacția liderului ALDE vine pe fondul preluării președinției Consiliului Uniunii Europene de către România.

„Spuneam că nu am mari speranțe din partea PNL și a USR. De ce? Pentru că USR, am convingerea fermă, că este un partid format de servicii, la un anumit moment, cu un anumit scop, de cei care făceau parte din conducerea SRI, din fosta conducere a SRI, și, bineînțeles, au menirea clară și direcția pentru a se opune restabilirii și revenirii la normalitate și la normele statului de drept. Cei de la PNL, într-un anumit moment li s-a sucit mâna la spate, ce a pățit președintele partidului, domnul Orban, știm foarte bine, și au devenit un fel de cățeluși care se gudură pe lângă instituțiile de forță și nu sunt capabili, nu că nu vor, (…) nu există încă masa critică să aibă curajul să spună «E de ajuns. Haideți să începem să gândim și să ținem cont de obiectivele noastre ca partid de opoziție, dar și de obiectivele României și să mergem mai departe, folosind instrumentele democratice ale luptei politice». Nu plângeri la Parchet ca să scăpăm de adversarii politici și să ajungem la putere cu mijloacele nedemocratice”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, într-o emisiune la Antena 3.

Lasa un comentariu