Politică Prima pagina

Ponta analizează revocarea lui Dragnea amintind episodul Anastase: „Se va întâmpla și schimbarea lui Liviu Dragnea, e ceva inevitabil”

Publicat de Grigore Bogdan
Victor Ponta considera că opoziția poate să-l revoce pe președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, precum USL a revocat-o pe Roberta Anastase în 2012. Președintele Pro România mai spune că propunerea nu a fost supusă la vot pentru că PSD nu mai are majoritate în Camera Deputaților, informeaza Digi24.

„Înțeleg că ne aflăm undeva în februarie 2012, pentru că lumea nu mai ține minte. Noi am depus cererea de revocare a dnei Anastase în februarie și am reușit-o în iulie. Deci se va întâmplă și schimbarea lui Liviu Dragnea, e ceva inevitabil”, a spus Victor Ponta.

„Se vor mai lupta, se vor mai ține de scaun. De ce spun asta? Dacă ar avea voturi, ar supune la vot. Simplu”, a adăugat el.

„Și eu, și mulți alți colegi, inclusiv Florin Iordache, Eugen Nicolicea, ne aflam tot în acest loc, în această sală, am propus revocarea d-nei Roberta Anastase. Și atunci s-au invocat tot felul de lucruri, de procedură, în final, pe bună dreptate, majoritatea, plenul, a decis și am înlocuit-o pe dna Anastase cu dl Zgonea”.

„Nu aș vrea să va lăsăți păcăliți de foștii colegi PSD”, le-a spus Ponta jurnaliștilor.

„Și atunci regulamentul Camerei spunea că nu se poate introduce pe ordinea de zi ceva dacă nu a fost agreat de către liderii de grup. Și cei de la PSD și PNL au spus un lucru cu care toată lumea e de acord, și anume că plenul este suveran, nu poate să fie mai puternic Biroul Permanent sau dl Iordache, sau nu vrea un lider de grup și nu discutam ceva în plen. Atâta timp cât ai voturi mai multe în plen, ai dreptul să decizi ceea ce discuți și să supui la vot”, a continuat el.

„Ne folosim de ceea ce a decis CCR și ceea ce s-a întâmplat în acest plen, la solicitarea grupului PSD din care făceam parte și a grupului PNL, și anume revocarea d-nei Roberta Anastase. S-a întâmplat o dată, s-a întâmplat în mod corect, toată lumea a fost de acord, la un moment dat se va întâmpla din nou dacă dl Dragnea nu mai are majoritate în Camera Deputaților”, a mai spus el.

Lasa un comentariu