Opinii Prima pagina

PONTA, ATAC FĂRĂ PRECEDENT: „Întotdeauna dracul e propria prostie și propria aroganță”

Publicat de Anca D

Înainte de C Ex PSD, Victor Ponta, chiar dacă a părăsit PSD, simte să facă un comentariu și i se adresează premierului Tudose.

„Problema e că PSD asigură guvernarea României. Trebuie să înțelegem dacă Guvernul e al României sau e Guvernul pe persoana fizică Liviu Dragnea. El are deja pe persoana fizică partidul, are pe persoană fizică și Camera Deputaților. Sper că Tudose va acționa conform Constituției.
Un prim-ministru are suportul unui partid și al Parlamentului. Când spune că un ministru îl minte și că nu mai poate lucra cu el, înseamnă că nu mai poate lucra cu el. Șeful Guvernului guvernează pentru toată România.
Dacă nu se tranșează în această seară, înseamnă că pui un pansament peste o infecție, peste o săptămână se ceartă iar. E Guvernul lui Dragnea sau e Guvernul României? Aceasta e întrebarea care se pune. Va risca schimbarea Guvernului, categoric da. Dacă Guvernul nu-l mai conduce el, categoric devine un adversar. Guvernul e un instrument prin care trebuie să-și ducă la bun sfârșit obiectivele personale.
Întotdeauna dracul e propria prostie și propria aroganță. Când găsești pe altcineva vinovat, asta spui. E în criză PSD din ianuarie 2017.
Eu mă aștept după CEx, premierul să aplice Constituția care spune așa: primul-ministru propune președintelui înlocuirea unui ministru, președintele o acceptă, iar lucrurile merg bine în Guvern.”, a declarat Victor Ponta la Realitatea TV.

Citește mai mult

Lasa un comentariu