Politică Prima pagina

Potrivit unui proiect de lege, evazioniștii scapă de închisoare

Publicat de Grigore Bogdan
Un proiect de lege controversat, care a trecut marți dimineaţă de Comisia juridică, prevede ca persoanele condamnate pentru evaziune fiscală să scape de închisoare dacă plătesc prejudiciul, la prima abatere, informeaza Digi24.

„E o primă, să spunem, măsură această inițiativă a colegului meu, dl. Rădulescu. Noi, la nivel de guvern, avem aprobat un memorandum pentru a discuta într-un cadru mai larg, cu ministru de finanțe, justiție și toate celelalte structuri implicate de evaziunea fiscală, pentru că spuneam că până la final de an 2018 trebuie să prezentăm pe masa guvernului un proiect de modificare a unor acte normative care se referă la evaziunea fiscală tocmai pentru a aduce practica din statele europene avansate în România, adică statul să urmărească recuperarea unui prejudiciu și nu neapărat închiderea unor companii și trimiterea în închisoare a unor acționari sau nu numai”, a declarat ministrul Eugen Teodorovici.

Potrivit proiectului, evazioniștii pot scăpa de închisoare dacă plătesc valoarea integrală a prejudiciului  în decurs de un an. La această valoare a prejudiciului se adaugă o majorare nu de 50 la sută, cum era în varianta de la Senat, ci de 20 la sută, iar la această sumă se adaugă și dobânzi și penalizări. Totodată, la solicitarea UDMR, inculpatul, dacă promite că plătește integral valoarea prejudiciului, dar motivează că nu reușește într-un an, iar instanța decide că are suficiente argumente, atunci îi poate acorda un răgaz de până la trei ani pentru a restitui întreaga sumă.

sursa foto: https://www.ziuaconstanta.ro

Lasa un comentariu