Finante & Afaceri Prima pagina

Potrivit unui raport FMI, economia României va înregistra o creștere de până la 4% în 2018 şi 3,4% în 2019

Publicat de Grigore Bogdan
Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a revizuit în scădere estimările privind evoluţia economiei româneşti, atât în acest an cât, şi anul viitor, ca urmare a moderării stimulentelor care au stat la baza creşterii robuste înregistrate în 2017, arată cel mai nou raport „World Economic Outlook”, publicat de instituţia financiară internaţională și citat de Agerpres.

In luna aprilie FMI previziona că în 2018, Malta şi România vor înregistra cea mai mare creştere economică din Europa, de 5,7% şi, respectiv, 5,1%. Un raport ulterior publicat marţi, FMI şi-a revizuit în jos prognozele referitoare la avansul economiei româneşti până la 4% în 2018, cu 1,1 puncte procentuale mai puţin decât estima în primăvară, preconizând că în 2019 România urmează să înregistreze o creştere de doar 3,4%, cu 0,1 puncte procentuale mai puţin decât estima în aprilie.

„Economia României a înregistrat o creştere robustă de 6,9% în 2017 ca urmare a stimulentelor fiscale şi a cererii externe solide. Creşterea ar urma să încetinească până la 4% în 2018 şi să continue să se diminueze până la 3,4% în 2019, pe măsură ce stimulentele se vor modera”, se arată în raportul „World Economic Outlook” publicat marţi.

sursa foto: https://pixabay.com

Lasa un comentariu