Prima pagina Societate

Potrivit unui studiu Eurostat, speranţa de viaţă a tinerilor români este de 74 de ani

Publicat de Grigore Bogdan
Conform unui studiu realizat de Eurostat, speranţa de viaţă a tinerilor din România este de 74 de ani, iar ţara noastra se află la coada clasamentului in Europa. Ţările care se află în top sunt: Spania, Italia, Franţa, Elveţia sau Marea Britanie,unde aceştia pot ajunge până la 85 de ani, informeaza Mediafax.

Potrivit unui studiu realizat de Eurostat, biroul de statistică al Comisiei Europene, România se află la coada topului privind regiunile cu cea mai ridicată speranţă de viaţă. Astfel, conform informaţiilor furnizate, un nivel scăzut de speranţă la viaţă o au tinerii din regiunea Nord-Est a României, adică persoanele din judeţele Suceava, Botoşani sau Iaşi. Aceştia au o speranţă de viaţă de 74,4 ani.

De asemenea, tinerii din regiunea Sud-Est a României, adică din judeţele Buzău, Constanţa sau Tulcea, au o speranţă la viaţă de 75,5 ani.

Potrivit studiului Eurostat, la celălalt capăt se află regiunea Comunidad de Madrid din Spania, cu o speranţă de viaţă de 85,2 ani, provincia Autonomă Trento din Italia, cu 84,3 ani şi regiunea franceză Île-de-France, cu 84,2 ani.

sursa foto: https://www.uwtsd.ac.uk

Lasa un comentariu