Turism

Președintele ANAT vrea programul „Prima piscină”

Publicat de Eugenia Popescu
Alin Burcea, președintele ANAT, a declarat că sezonul pe Litoral poate fi extins prin introducerea unui program prin care hotelierii primesc ajutor de la stat pentru a-și construi piscine acoperite.

„Eu tot spun despre o idee care se numeşte «prima piscină». În iulie şi în august nu mai ai cum să mai creşti la mare gradul de ocupare, oricum este 100%. Nu mai poţi să-l creşti decât în capete. Ori de ce să vină omul la mare în luna mai? Să mă vadă pe mine? Eu sunt bătrân şi gras! La mare trebuie să vină pentru soare şi pentru mare, dar în luna mai e frig. Și atunci trebuie să facem piscine acoperite”, a spus Alin Burcea la emisiunea Capital Live.

Pentru a-şi susţine iniţiativa, şeful ANAT a oferit exemplul Bulgariei, stat care stă mai prost decât noi la multe capitole, dar în care industria turismului este mult mai dezvoltată.

„Bulgarii au 1,3 piscine – unii au două, unii au una – per hotel, noi nu avem nici măcar una. Atunci trebuie un program naţional în care să venim şi cu sprijin pentru hotelieri. Să ajungem să avem o sută de piscine acoperite, dacă se poate şi cu apă salină, ca oamenii să vină în mai, la începutul lui iunie, şi în septembrie. Bulgarii au făcut-o!”, a mai spus Burcea, potrivit Capital.

Lasa un comentariu