More

  Prezenta fierului in apa – ce efecte are si cum se poate elimina?

  Substantele care pot fi prezente in apa sunt foarte numeroase si variate. Unul dintre minereurile care se gasesc adesea in compozitia apei este fierul, care in cantitati mari face apa imposibil de consumat. 

  In primul rand, prezenta fierului in apa se poate observa cu ochiul liber, deoarece culoarea acesteia este „ruginie”, iar gustul si chiar mirosul sunt schimbate. In plus, din cauza culorii, apa poate lasa peste pe suprafete, indiferent ca este vorba despre vesela sau despre haine. 

  Care sunt cele mai importante efecte ale fierului din apa? 

  Cu toate ca in mod norma, prezenta unor particule de fier in apa potabila nu afecteaza starea de sanatate a oamenilor, schimbarile pe care apa le suporta – culoare, gust, miros – o face imposibil de consumat. In schimb, sedimentele de fier pot contine impuritati si microorganisme, care pot duce la aparitia unor probleme de sanatate. 

  Cele care au cel mai mult de suferit in urma apei bogate in fier sunt instalatiile de apa, aparatele electrocasnice care utilizeaza apa si chiar obiectele asupra carora se actioneaza cu apa. Scaderea debitului apei si cresterea suplimentara a facturilor la utilitati sunt si ele efecte importante ale fierului, care afecteaza viata oamenilor. Drept urmare, acestia trebuie sa ia masuri pentru eliminarea fierului din apa. 

  Prin ce metode se poate elimina fierul din apa? 

  Mentinerea conductelor si instalatiilor in stare buna, fara sa existe urme de rugina, este un prim pas prin care se poate preveni aparitia fierului in apa. Cu toate acestea, fierul poate proveni si de la sursa principala a apei, ca urmare a straturilor subterane prin care trece izvorul inainte de a iesi la suprafata. 

  In acest caz, se recomanda folosirea unui deferizator, care poate folosi diferite tehnologi pentru a elimina fierul din apa. O astfel de tehnologie este transformarea fierului in hidroxid feric, acesta fiind mai usor de filtrat. Astfel de dispozitive pot fi folosite atat in aplicatii industriale, municipale si chiar in aplicatii domestice. 

  In concluzie, utilizarea unor instalatii si dispozitive care au rolul de a curata si purifica apa este necesara pentru ca oamenii sa poata consuma apa de calitate. 

  Ultimele Articole

  Articole Asemanatoare