Prima pagina Vocea Bucurestiului

Primăria Capitalei A DECIS să împrumute 100 de milioane de euro ca să plătească datoriile pe care RADET le are către ELCEN

Publicat de Grigore Bogdan
Consiliul Primăriei Capitalei a hotărât să împrumute 100 de milioane de euro de la Trezorerie pentru plata datoriilor pe care RADET le are către ELCEN.

„Se aprobă contractarea de la Ministerul Finanțelor Publice a unui împrumut din venituri din privatizare în valoare de 462.661.949 lei (aproape 100 de milioane de euro), cu o maturitate de maximum 20 de ani. Contractarea împrumutului se face pentru plata subvențiilor restante aferente furnizării energiei termice către populație”, se arată în proiectul aprobat joi de consilierii generali.

„În decembrie anul trecut, PMB a primit de pe fila de plan o sumă mai mică cu 500 de milioane de lei, care era planificată în vederea plății gazelor, nu am primit nicio explicație de la Ministerul de Finanțe (…) Situația nu putem să afirmăm că este una foarte bună. Noi sperăm că ultimele evoluții politice vor rezolva și această problemă”, a spus Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Lasa un comentariu