Prima pagina Vocea Bucurestiului

Primăria Capitalei vrea să elimine 5.000 de maşini cu grad ridicat de poluare prin programul „Eco-voucher în schimbul unui autovehicul uzat”

Publicat de Grigore Bogdan
Primăria Capitalei a anunţat că a publicat regulamentul programului de stimulare a eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare prin acordarea de eco-vouchere. Scopul acestui program este eliminarea a 5.000 de maşini uzate, cu grad ridicat de poluare, informeaza Mediafax.

Regulamentul programului poate fi consultat pe site-ul www.pmb.ro, la secţiunea „Eco-voucher în schimbul unui autovehicul uzat”.

Primaria Capitalei şi-a propus eliminarea a 5.000 de autovehicule uzate, cu grad ridicat de poluare, de pe raza municipiului Bucureşti şi acordarea a 5.000 de eco-vouchere cu o valoare nominală de 9.000 lei/ eco-voucher în vederea achiziţionării exclusive de autoturisme noi EURO 6, non-diesel, mijloace de locomoţie noi ”prietenoase cu mediul”, non-diesel, hibride sau electrice, obiecte electrocasnice şi electronice noi cu clasa energetica superioară, în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat.

Prin aplicaţia PEVAUTO se pot înregistra 6.000 de participanţi, persoane fizice şi persoane juridice. La atingerea acestui număr, aplicaţia va opri automat procesul de înregistrare a participanţilor.

După verificarea îndeplinirii condiţiilor de eligibilitate vor fi acceptaţi în program, în ordinea înscrierii, primii 5.000 de proprietari eligibili, lista acestora urmănd a fi publicată pe site-ul www.pmb.ro,
secţiunea „Eco-voucher în schimbul unui autovehicul uzat”.

Aplicaţia va genera fiecărui proprietar înregistrat un cod unic, ce va fi comunicat pe adresa de e-mail valabilă, împreună cu un link unic pe baza căruia va putea ulterior accesa aplicaţia pentru a încărca documentele referitoare la casarea şi radierea autovehiculului uzat.

“Vrem ca atât proprietarii de autovehicule uzate, cât si unităţile comerciale participante să se poată informa despre modul de desfăşurare a programului. Consultând regulamentul, acestia vor afla care sunt condiţiile de eligibilitate care permit înscrierea în program. Am iniţiat programul în luna iulie, iar scopul nostru este să contribuim la îmbunătăţirea calităţii mediului si, implicit, la protejarea sănătăţii populaţiei Capitalei, prin scoaterea din circulaţie a autovehiculelor uzate cu grad ridicat de poluare”, a declarat Gabriela Firea.

Lasa un comentariu