Prima pagina Vocea Bucurestiului

Primarul Gabriela Firea a cerut intensificarea măsurilor de combatere a țânțarilor

Publicat de Grigore Bogdan
Gabriela Firea, în urma unei ședințe de lucru cu reprezentanții direcțiilor de specialitate din cadrul Primăriei, a solicitat intensificarea măsurilor de combatere a țânțarilor, precizând că actualele condiții meteorologice, cu foarte multe ploi, favorizează inmulțirea acestor insecte.

„Primarul General, Gabriela Firea, a avut astăzi o ședință de lucru cu reprezentanții direcțiilor de specialitate din cadrul Primăriei Capitalei, responsabile cu programele de dezinsecție (combatere țânțari), pentru a lua toate măsurile astfel încât aceste tratamente să fie aplicate unitar și eficient în toate sectoarele Capitalei. Astfel, Primarul General, Gabriela Firea a solicitat intensificarea tratamentelor de combatere a țânțarilor acolo unde există sesizări din partea cetățenilor, mai ales că actualele condiții meteorologice, ploi și umezeală accentuată, favorizează înmulțirea acestor insecte”, a transmis, marți, edilul Capitalei, prin intermediului unui comunicat de presă.

Primarul Capitalei le-a atras atentia proprietarilor de terenuri virane, ca sa indeparteze vegetatia spontana existenta, pentru ca aceasta reprezinta un factor de dezvoltare a țânțarilor.

„Reamintim că deținătorii de terenuri virane pe care se dezvoltă vegetație spontană au obligația să îndepărteze buruienile de pe aceste terenuri pentru că acestea reprezintă factori de dezvoltare a populației de țânțari. Polițiștii locali din cadrul Poliției Locale București se află în teren pentru a verifica atât acțiunile de combatere a țânțarilor cât și starea terenurilor virane, în sensul îndepărtării vegetației spontane și menținerii stării de salubrizare pe aceste terenuri”, mai precizează reprezentanții PMB.

sursa foto: http://www.b365.ro

Lasa un comentariu