IT

Primul smartphone made in Oltenia. Ce caracteristici are și când va fi disponibil pe piață

Publicat de Sebastian A.

Din dorința de a avea propriul smartpone, trei IT-iști și un absolvent de Conservator din Râmnicu Vâlcea și-au pus mintea la treabă, iar rezultatul a fost unul pe măsură.

„Placa de bază este concepută sută la sută de mine. Acum am reuşit să aducem la 4 giga de memorie de RAM şi la o memorie de stocare de 64 giga. Are o baterie de 15.800 amperi”, spune Ştefan Epistatu, iniţiatorul proiectului.

Telefonul vine dotat cu o carcasă din aluminiu comandată din China, la fel și display-ul, iar unele componente au fost printate cu o imprimantă 3 chiar în garajul în care telefonul a prins contur.

De asemenea, telefonul mai are o cameră frontală de 13 megapixeli, cea din spate 8 megapixeli, și o rezoluție full HD de 1920X1080.

„Dacă este vreo problemă de soft, o problemă tehnică suntem foarte fericiţi să primim telefonul şi să oferim unul nou”, spune Marius Vasilescu, unul din tinerii care au lucrat la telefon.

130 de telefoane au fost până acum comandate și urmează să ajungă la proprietari la începutul anului 2018.

Lansarea oficială a smartphone-ului „made in Vâlcea” va avea loc pe 3 noiembrie, urmând ca din ianuarie 2018 în Râmnicu Vâlcea să fie deschisă şi o linie de producţie.

Lasa un comentariu