Prima pagina Societate Vocea Bucurestiului

Programul Papei Francisc la Bucureşti, vineri, 31 mai. Suveranul Pontif va fi întâmpinat de către preşedintele Iohannis la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”

Publicat de Grigore Bogdan
Au fost luate masuri exceptionale cu ocazia vizitei Papei Francisc în România, care este una istorică şi mult aşteptată pentru mii de oameni. In perioada 31 mai – 2 iunie 2019, Suveranul Pontif ne viziteaza tara, conform programului: vineri, 31 mai 2019: Roma – București, Sâmbătă, 1 iunie 2019: București – Șumuleu Ciuc – Iași – București, Duminică, 2 iunie 2019: București – Blaj – Roma.

Programul vizitei Papei Francisc, vineri, 31 mai, la Bucuresti:

Papa Francisc va pune piciorul pe pământ românesc la 11.30, când va ateriza pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

„Papa Francisc poate fi salutat, la sosirea în România, pe data 31 mai,

  1. În zona Bulevardului Kiseleff,
  2. Între strada Arhitect Ion Mincu şi Piaţa Victoriei. În această zonă coloana Suveranului Pontif va circula cu viteză redusă pentru ca Papa Francisc să-i salute pe cei prezenţi.

(Pe celelalte porţiuni ale traseului coloana Suveranului Pontif se va deplasa conform protocolului de securitate impus de eveniment şi de aceea, pe aceste tronsoane de deplasare scad şansele de a-l vedea pe Papa Francisc. Pe traseul de deplasare al coloanei oficiale este interzisă folosirea dronelor)

Potrivit sursei citate, participanţilor li se recomandă să coopereze cu voluntarii şi cu personalul de securitate din zonele de acces.

De acolo se va deplasa împreună cu un convoi SPP către Palatul Cotroceni. La 12.05 va avea loc ceremonia oficială a primirii Papei la palat, urmată de o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis la 12.20.

După aceasta, tot la Cotroceni, Papa va discuta cu prim-ministrul Viorica Dăncilă, la 12.50.

La ora 13.00, Papa Francisc se va adresa reprezentanţilor autorităţilor române, societăţii civile şi membrilor corpului diplomatic. În cadrul acestei întâlniri va ţine un discurs, discursul sfântului părinte, în Sala Unirii din Palatul Cotroceni

Întâlnire privată cu Patriarhul Daniel şi rugăciune la Catedrala Mânturirii Neamului

După discursul din Palatul Prezidenţial, Suveranul Pontif va avea o întâlnire privată, la 15.45, cu Patriarhul Daniel în Palatul Patriarhal. Jumătate de oră mai târziu va ţine un discurs în faţa Sinodului Permanent al Bisericii Ortodoxe Române.

La ora 17:00  Papa va fi la Catedrala Mânturii Neamului, unde va ţine rugăciunea Tatăl Nostru.

Catedrala catolică. Piaţa Revoluţiei:

18:10 Sfânta liturghie în Catedrala Catolică Sfântul Iosif. Predica Sfântului Părinte

Sfânta Liturghie şi întâlnire cu enoriaşii

Ziua Papei în Bucureşti se va încheia cu oficierea slujbei Sfintei Liturghii, ce va avea loc în Catedrala Catolică Sfîntul Iosif, la ora 18.10.

Credincioşii care nu şi-au rezervat bilete în biserică vor putea să urmărească slujba pe cele trei ecrane ce vor fi instalate în faţa catedralei. Mai mult, alte două ecrane vor fi puse pe Calea Victoriei, în Piaţa George Enescu, şi încă un ecran în Piaţa Revoluţiei, lângă memorialul renaşterii.

După slujba de liturghie, Papa va pleca să se întâlnească cu pelerinii din zona Catedrala Sfântul Iosif, Calea Victoriei, Piaţa Revoluţiei.

Pe durata întregii vizite în România, Papa Francisc va dormi la Arhiepiscopia Romano-Catolică de lângă Catedrala Sfântul Iosif.

Lasa un comentariu