Prima pagina Societate

Programul „Prima Casă” devine „O familie, o casă”. Care sunt noile reguli

Publicat de Grigore Bogdan
Potrivit Ministerului Finanţelor, programul „Prima Casă” se schimbă şi se va numi „O familie, o casă”. Noul proiectul vine şi cu reguli noi,  informeaza Antena3.

Concret, limita maximă a venitului familiei care se inscrie in acest program nu trebuie să depseaşcă 4.500 de lei, iar în cazul familiilor cu copii 7.000 de lei. Statul va garanta, în continuare, maximum 70.000 de euro, iar finanţarea de la buget va fi de 66.500 de euro.

Introducerea pragului de venit pentru beneficiarii Programului: 

– la data solicitării creditului garantat, veniturile nete lunare ale beneficiarului individual sau ale beneficiarului împreuna cu soțul sau soția, după caz, nu pot depăși valoarea de 4.500 lei;

– pentru familiile cu unul sau mai mulți copii, la data solicitării creditului garantat veniturile nete lunare ale familiei nu pot depăși valoarea de 7.000 lei. Menținerea avansului minim de 5 % din prețul de achiziție al locuinței. Prețul de achiziție a locuinței este de maximum 70.000 EUR echivalent lei la cursul BNR valabil la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare, iar valoarea finanțării garantate este de maximum 66.500 EUR echivalent lei.

Acordarea următoarelor subvenții de dobândă:

– reducerea cu 0,5 puncte procentuale a ratei dobânzii creditului garantat pe toată durata Programului pentru familiile cu un singur copil.
– reducerea cu 1 punct procentual a ratei dobânzii creditului garantat pentru familiile cu doi sau mai mulți copii.
– refinanțarea creditelor obținute în cadrul Programului, prin alte instrumente de finanțare, cu excepția altor credite acordate in cadrul Programului.

Lasa un comentariu