Finante & Afaceri Prima pagina

Proiect de 23.5 milioane de euro pentru persoanele cu dizabilități. Se vor aloca 7.000 de vouchere în vederea achiziționării de echipamente asistive

Publicat de Grigore Bogdan
Guvernul va aloca 5000 de euro pentru persoanele cu dizabilități pentru a-și putea cumpăra echipamente asistive. Proiectul, finanțat din fonduri europene, are o valoare de 23.5 milioane euro, a anunțat Rovana Plumb.

„Programul se referă la sprijin pentru persoanele cu dizabilități, pentru a avea un loc de muncă și pentru a le asigura tranziția către o viață activă. Valoarea proiectului este de 23.5 milioane euro și constă în faptul că minim 7000 de persoane cu dizabilități vor primi vouchere cu o valoare de până la 5000 euro fiecare, pentru a-și putea achiziționa echipamente asistive, precum cititor pentru nevăzători, fotoliu rulant activ, proteză audio, elevator, proteze asistive pentru desen și scriere, produse manipulatoare robotizate”, a anunțat Rovana Plumb, la Guvern.

„Persoanele cu dizabilități trebuie scoase în societate, trebuie să le arătăm că ele sunt necesare și utile societății. Trebuie însă să arătăm și societății că aceste persoane ne sunt utile. În continuarea acestor măsuri vom veni și cu măsuri de subvenționare pentru angajatori, pentru cei care angajează persoane cu dizabilități. Sunt măsuri care vin în continuarea programului de guvernare lansat de PSD în 2016”, a susținut Marius Budăi, luni, la Guvern.

Lasa un comentariu