Prima pagina Sanatate

Psihologia și psihiatria susțin că a plânge este benefic pentru organismul uman

Publicat de Grigore Bogdan
Plânsul, la maturitate, este adesea interpretat de ceilalti ca un semn de slăbiciune sau ca ceva rușinos, de aceea “oamenii mari” se feresc să-si arate lacrimile, mai ales in public. Oamenii de stiinta insă, sunt de părere, conform studiilor făcute, ca plânsul este benefic pentru sănătatea noastră, informeaza exquis.ro.

“Plânsul activează organismul într-un mod sănătos”, spune Stephen Sideroff, Ph.D., psiholog clinic la UCLA și director al Institutului de etică Raoul Wallenberg.

“Să lași garda jos, să devii vulnerabil și să plângi, este extrem de pozitiv și de sănătos. Același lucru se întâmplă și atunci când vezi un film care te emoționează și te face să plângi. Este un proces de deschidere a ta, către tine, ca o cheie a unui lacăt închis”, afirmă psihiatrul, potrivit doctorulzilei.ro.

Judith Orloff profesor de psihiatrie clinica la UCLA și autor al cărții „Emotional Freedom” sustine si el ca plânsul este o formă de eliberare a emoțiilor negative.

“Este minunat să poți plânge în fața altor persoane. Este o validare reciprocă. Dar nu-i sfătuiesc pe pacienții mei să plângă într-o întâlnire de afaceri sau la serviciu, unde această practică ar putea fi percepută ca slăbiciune”, spune profesorul.

sursa foto: www.express.co.uk

Lasa un comentariu