IT Prima pagina

PsyPills, aplicația românească de mobil care reduce emoțiile negative nesănătoase

Publicat de Grigore Bogdan
Psihologi ai Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca au realizat pentru telefoanele mobile aplicatia „PsyPills”, care are scopul de a reduce emoțiile negative nesănătoase. „PsyPills” este în Top 50 al aplicaţiilor din România dedicate stilului de viaţă, informeaza Mediafax.

Potrivit unui comunicat al UBB transmis, aplicaţia este protejată de Oficiul Român pentru Drepturi de Autor (ORDA) şi este disponibilă în limbile română şi engleză.

„PsyPills, aplicația academică pentru telefoanele mobile elaborată de psihologii Departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie din Universitatea <> (UBB), a fost inclusă între primele 50 de aplicaţii din România în clasamentul aplicațiilor dedicate stilului de viață (Mobile App Ranking). În clasamentul recent al aplicațiilor pentru telefoanele mobile, PsyPills (Psychological Pills – Pastille Psihologice – marcă protejată ORDA) se află pe locul 34 în topul vânzărilor în țară de sisteme de tip App dedicate stilului de viață. PsyPills este o aplicație elaborată de psihologii Departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie din UBB și este disponibilă atât în limba română, cât și în limba engleză”, se arată în documentul citat.

Aplicația vizează autocontrolul și reglarea emoțională, prin „pastile psihologic” care diagnostichează și reduc iraționalitatea și dezvoltă raționalitatea, cu scopul final de a reduce emoțiile negative nesănătoase și de a crește starea de bine/calitatea vieții prin emoții sănătoase.

„PsyPills poate fi utilizată în servicii clinice, terapie autoadministrată (cu monitorizare terapeutică), psihoeducație, dar și în cercetare”, se mai arată în documentul citat.

sursa foto: http://www.bickelshomeinspections.com

Lasa un comentariu