Prima pagina Sanatate

Răcelile frecvente ar putea ascunde o alta boală: astmul bronșic

Publicat de Grigore Bogdan
Mai mereu vă confruntați cu răcelile, în ciuda tratamentelor? E posibil, ca în cazul d-voastră, sa fie vorba de astm bronșic. Nu treceți cu vederea, așadar, răcelile frecvente și prezentați-vă la doctor pentru mai multe investigații.

“Orice tuse care nu este productivă, care trenează mai mult de 4-6 săptămâni trebuie investigată și efectuarea unei simple spirometrii cu test bronhodilatator poate să elucideze etiologia tusei.”, spune Dr. Veronica Şurlea, medic primar pneumolog.

“Uneori această simptomatologie poate fi pusă pe seama unei malformații a cutiei toracice, pe seama unei oboseli cronice, de multe ori e confundată cu durerea din infarctul de miocard sau pur și simplu din cauza creșterii în greutate.”, mai spune Dr. Veronica Şurlea, medic primar pneumolog.

Crizele de sufocare sunt semn clar de astm, dar nu toate sunt spectaculoase și astfel pot fi trecute cu vederea. Mai poate apărea și un șuierat.

“Ei simt o greutate în a trage aer în piept, dar și în momentul în care expiră, atunci apare șuieratul respectiv. Se aude. Multe persoane descriu crizele de sufocare acel suspin, acel oftat adânc. Nu! Asta nu se numește dispnee, cu toții mai avem din când în când câte o apăsare pe suflet, cu toții simțim din când în când nevoia să oftăm adânc.”, spune Dr. Oana Deleanu, medic primar pneumolog.

Respirația suierătoare poate apărea și în timpul unor așa-zise răceli.

“Marea majoritate a oamenilor consideră că au răcit și de asta au respirația asta șuierătoare, ajung să se trateze cu antibiotic, de multe ori cu medicamente luate din farmacii, episodul lor trece, după care reapare.”, Dr. Oana Deleanu, medic primar pneumolog.

sursa foto: televiziunea-medicala.ro

Lasa un comentariu