Opinii

Raed Arafat, CRITICI DURE față de procedurile de angajare din sistemul medical

Publicat de Anca D
În discursul de la Gala Ligii Studenților Români din Străinătate, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a făcut o precizare despre posibilitatea guvernanților de a veni în sprijinul medicilor tineri, în condițiile în care România, conform ONU, se afla pe locul al 2-lea după Siria, din punct de vedere al ratei imigrării.

„De la început, de când am venit la gală, am tot insistat că trebuie să schimbăm lucrurile, să facem lucrurile mai uşoare să se întoarcă tinerii, să vină în România să lucreze. (…) Este un lucru pe care eu vreau să îl spun acum: nu este posibil ca, pentru a ocupa un post în medicină – şi aici nu critic pe nimeni, este o chestie veche, dar care trebuie odată schimbată -, de la momentul în care scoţi un post până la momentul în care este ocupat să dureze luni de zile, că asta este procedura. Afară, dai telefon şi obţii postul într-o săptămână, printr-un interviu, dar în România, ca să obţii un post – că eşti medic român din România sau medic român care se întoarce – ai o procedură prin care trebuie să dai din nou examenul de specialitate ca să intri pe postul respectiv. Asta vor trebui schimbate, ca să uşurăm lucrurile pentru oameni”, a afirmat Arafat, la Palatul Parlamentului.
El a spus că mult mai uşor se ocupă un post în sistemul medical în alte ţări decât se întâmplă în România.
„Dacă vrea cineva să meargă să ocupe un post, încă o dată repet, mult mai uşor îl ocupă afară decât în România şi sper ca la un moment dat acest lucru să îl schimbăm şi să facem lucrurile mai uşor”, a declarat secretarul de stat.

CITEȘTE ȘI

SENZAȚIONAL Cine sunt cei mai buni studenți români din lume

Lasa un comentariu