Opinii

Raluca Prună, PSD ALDE MĂCELĂRESC Cp și mai ales Cpp

„Luni seara, Raluca Prună, ministru al Justiției până la alegerile din decembrie 2016, face o observație gravă și argumentează cu textul integral al directivei (UE) 2016/343„.
Fostul ministru a postat pe pagina de FB:
„Avant la lettre o mica recapitulare. Despre directive.
PSD/ALDE măcelăresc acum codul penal și mai ales codul de procedura ca sa transpună o directiva (UE) 2016/343 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumției de nevinovăție și a dreptului de a fi prezent la proces in cadrul procedurilor penale.
Orice citește înțelege ca directiva e pretextul. Directiva nu vorbește nicăieri de zădărnicirea cercetării și urmăririi penale. Termenul de transpunere 1 aprilie 2018. Aici ne grăbim. Suspect.
Știați ca exista o directiva a unor norme minime privind drepturile victimelor criminalitatii? E directiva 2012/29/UE. Termen de transpunere: 16 noiembrie 2015. România nu a transpus-o decât parțial. Aici nu e graba. In plus, directiva este cel puțin in parte încălcată acum.
Încă 2 directive, așa alese aleatoriu, privind confiscarea extinsă (directiva 2014/42/UE), directiva (EU) 2015/849 a patra directiva privind prevenirea spălării banilor. Ambele cu termene depășite. Ambele netranspuse de România. Ambele încălcate in parte prin aceste modificări la coduri. Coincidenta, nu?”

Lasa un comentariu